HR-Club har modtaget følgende fine anvisning fra Jens-Peter Keudel, som købte sin 35’er “Voluptas” i September 2014. Dækket var i en dårlig forfatning, men grundskibet ok, så Jens-Peter tog udfordringen op, og beskriver her fremgangsmåden:

“Først måtte jeg strippe hele dækket for alle fittings af enhver art. Jeg brugte en 4mm. specialkniv, som fx. kan påmonteres en Fein Multimaster. På nogle områder af dækket, var nodden ikke dyb nok til at jeg kunne lægge gummifugen, så der var jeg nødt til at skære lidt dybere i træet.

Bagefter skulle nodden slibes, og herefter renses og gøres klar til silikonen. Jeg kontaktede Hallberg Rassy værftet, og de fortalte mig, at de kun anvender silikonebaseret gummimasse til fugerne.

Det tog mig ca. 50-60 timer at skære og slibe dækket, og jeg brugte en lille uge på at rense og forberede dækket til fugningen, og en lille uge på at fuge dækket, og derefter tog det mig 2 uger at slibe dækket. I kan herunder se noget af mit arbejde, og selvom det var hårdt, så vil jeg på ethvert tidspunkt gøre det igen :-)”

Den sidste video er blot fundet på Youtube, hvor der ligger en del andre om emnet!

[gap size=”10px”]